De werkgroep

De organisatie achter deze Mantelzorg Award Apeldoorn 2018 wordt gedaan door een hiervoor ingestelde werkgroep die bestaat uit mantelzorgers ondersteunt door een tweetal professionals vanuit de Kap en MEE Veluwe.

De werkgroep bestaat uit de volgende Apeldoornse mantelzorgers:

 

Ik ben Ingeborg Felix, moeder van 3 zoons in de leeftijd van 17, 14 en 10 jaar. Mijn middelste zoon, Olivier, is geboren met  zuurstoftekort en is als gevolg daarvan ernstig meervoudig gehandicapt. Vaak sta ik alleen voor de zorg  van de 3 jongens. Toch kan ik met hulp van een goed netwerk van lieve zorgverleners de zorg altijd goed aan en inmiddels woont Olivier begeleid. Wat het meest bijzonder is, is dat de mensen die met Olivier werken het belangeloos doen en dat ze met hun liefdevolle hart er voor hem zijn. Zonder hen had ik de zorg zeker niet aangekund. Daarom is het voor mij ook belangrijk dat deze mensen in het zonnetje gezet kunnen worden en gewaardeerd worden om hun 'zijn'! Ik zei ook volmondig 'ja' toen ik gevraagd werd om deel te nemen in de werkgroep. Ik ben een voorstander voor deze Mantelzorg Awards zodat mensen die zich niet bewust zijn hoe waardevol ze zijn voor de mantelzorger, toch gaan ervaren hoe waardevol ze daadwerkelijk zijn.

 

Mijn naam is Peter Timmermans, vader van een zoon van 18 jaar en dochter van 16 jaar. Onze zoon heeft rondom zijn geboorte een hersenbloeding gehad en is als gevolg hiervan meervoudig beperkt geraakt. Wij zijn altijd in staat geweest met de juiste begeleiding, in allerlei vormen en van allerlei aard, om de zorg voor Julian te blijven doen, ook al is deze zeer impactvol in ons gezinsleven. Wij hebben zelf ervaren hoe belangrijk, noodzakelijk maar ook fijn en hartverwarmend het is om terug te kunnen vallen op betrokken professionals of medemensen die hetzelfde belang willen dienen, nl. dat in ons geval onze zoon het beste krijgt om zich te ontwikkelen en er oog is voor wie hij is en wat hij kan. And last but not least, dat wij als ouders en verzorgers ook de soms broodnodige aandacht, steun en begeleiding krijgen Ik ondersteun daarom graag en met overtuiging de Mantelzorg Awards als blijk van grote waardering voor al die professionals en medemensen  die mantelzorgers tot steun zijn.

 

Mijn naam is Regine Beijer - Nijhof, moeder van een zoon van 19 jaar, dochter van 13 jaar en zoon van 10 jaar. Onze dochter heeft een lange weg van onderzoeken achter de rug omdat er steeds weer dingen omhoog kwamen waar hulp bij nodig was.  Het antwoord “er is een beperking maar deze is onbegrepen” stond op nummer 1 in de lijst van antwoorden al die jaren. Concreet betekende dat het zoeken naar begeleiding soms een puzzel was maar dat daardoor ook de mooiste mensen hierbij op ons pad kwamen om hierin ons een helpende hand toe te reiken. Van professionals tot familie, vrienden en/of de ouders/verzorgers van kinderen die zelf een beperking hebben en dat juiste duwtje in de rug gaven. Waardevol stuk voor stuk. Het helpt je overeind te blijven in de wereld waarin zorg de rode draad is. Waarin je steeds opnieuw nieuwe mensen leert kennen en met elkaar ervaart hoe belangrijk het is om mantelzorgers om je heen te hebben. 2 jaar terug werd er bekend dat onze dochter CDK13 mutatie & MC4R mutatie heeft. Over beiden is nog weinig bekend maar feit dat er toch iets te verklaren viel is een bevestiging dat onderzoek nodig blijft. Mantelzorg Awards breng ik dan ook graag onder de aandacht omdat belangrijk blijft dat zorg nog meer een gezicht krijgt in de vele mensen en professionals die mantelzorgers tot luisterend oor, steun en helpende hand zijn. Laten we met elkaar de rode draad van zorg blijven verbinden!   

 

Ik ben Marit Teunissen, woon in Apeldoorn en ben mantelzorger van mijn broer met een verstandelijke beperking. De mantelzorg Awards vind ik erg belangrijk, om aan de maatschappij duidelijk te maken dat juist de ondersteuning van mantelzorgers erg belangrijk is. Het is lastig genoeg om alles te moeten regelen, een beetje steun is dan erg welkom.

 

 

 

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details