Over de awards

Wie steunt de werkende mantelzorger?

Het ondersteunen van mantelzorgers is van groot belang. Zeker als die mantelzorger naast zijn zorgtaken ook nog werkt. De overheid maakt het werkgevers mogelijk om mantelzorgers te ondersteunen met diverse maatregelen, zoals zorgverlof.

Daarom hebben Steunpunt Mantelzorg Zuid en de gemeente Maastricht met de Mantelzorg Award de handen in elkaar geslagen om dit jaar aandacht te vragen voor het combineren van mantelzorg en werk. Met deze award zetten we goede voorbeelden in het zonnetje. De award wordt uitgereikt tijdens het minisymposium Mantelzorg en werk op woensdag 13 november in het Stadhuis. We roepen alle werkende mantelzorgers op om hun ondersteuner: werkgever, collega of chef te nomineren voor de Mantelzorg Award 2019.

wethouder Mara de GraafWie is er voor jou?

“Je zult naast je baan ook nog maar de zware taak van mantelzorger op je moeten nemen. Ik vind het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen, maar dat kunnen de gemeente en Steunpunt Mantelzorg Zuid niet alleen”, aldus wethouder Mara De Graaf. “Met de Mantelzorg Award 2019 willen we daarom de ondersteuners van werkende mantelzorgers in het zonnetje zetten. Zo hopen we anderen weer te inspireren.”

 

Gertie de Veen

Wie verdient deze pluim?

“Mantelzorger zijn is meestal geen vrijwillige keuze. Het overkomt je en dan kun je alle steun gebruiken die er maar te krijgen is. Wij als Steunpunt Mantelzorg Zuid doen er alles aan om mantelzorgers te ondersteunen,” aldus Gertie de Veen, directeur Steunpunt Mantelzorg Zuid. “We begeleiden bedrijven en instellingen naar mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. In Maastricht zijn er 2 bedrijven die de 'Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever' hebben gekregen. Door het uitreiken van de Mantelzorg Award proberen we meer aandacht te krijgen voor de combinatie van mantelzorg en werk. Beste werkende mantelzorger, nomineer dus vooral diegene die jou goed heeft geholpen om jouw taken te combineren!”

 

 

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details